divendres, 17 de gener del 2020

Savage coast a Tens un racó dalt del món



Aquesta setmana, a Tens un racó dalt del món de Canal 21 Ebre, parlarem de la novel·la Savage coast, de Muriel Rukeyser,  amb la seva traductora, Eulàlia Busquets.
Muriel Rukeyser es trobava de viatge a Barcelona per a cobrir l'Olimpíada Popular que havia de celebrar-se la ciutat comtal, però que no va arribar a fer-se perquè tan sols uns dies abans va esclatar la Guerra Civil. Des d'una posició privilegiada, Rukeyser va presenciar i va participar en la lluita del Front Popular contra el cop d'estat, i va escriure com a resultat una novel·la autobiogràfica que en aquell moment no va arribar a publicar-se. Recuperada ara del seu arxiu, aquesta obra ofereix un testimoniatge narratiu excepcional sobre l'inici de la guerra, sobre l'impacte als periodistes i esportistes que es van trobar atrapats a Barcelona, sobre com molts es van allistar a les Brigades Internacionals i sobre com es va enamorar d'un exiliat alemany.
Abans parlarem del llibre El cant de les plantes, amb Joan Maria Romaní , que també ens recomanarà Els llops sempre tornen, de Jaume Albert Ollé.
També recomanarem l'antologia poètica de Joan Gras, Poemas en papel arroz. i en homenatge a l'escriptiora que en sha deixat recentment, Isabel-Clara Simó, llegirem un fragment del seu llibre La salvatge. 
I noves i velles seccions, com De pel·lícula, Cites literàries i Nanopoemes
El programa s’emet el 22 i 29 de gener, a les 21 hores, i en diverses repeticions durant dos setmanes.
També es podrà veure properament en aquesta llista de Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada