dilluns, 29 de juny del 2015

Parlant de Joan Sales a Tens un racó dalt del món



Amb Emigdi Subirats acabem la 6a temporada del programa Tens un racó dalt del món. El felicitarem pels premis que ha rebut fa poc, sobretot el Premi de la Fundació Lluís Carulla a l’Acció Cívica, però el motiu de convidar-lo és per parlar d’una de les persones més importants de la literatura catalana del segle XX: Joan Sales.
Exiliat a Mèxic després de la Guerra Civil, Sales decideix tornar a Catalunya el 1948 amb la intenció de publicar en català al màxim possible, i el seu impuls fou decisiu per mantenir viva la flama de la literatura catalana.
Evidentment, també comentarem la seva gran obra Incerta glòria, que va reescriure contínuament i que, com ell mateix afirmava, no era una novel·la, sinó quatre, i que personalment mantinc com un dels meus llibres de capçalera, possiblement el que més he subratllat.
Durant el programa també recomanarem els llibres Aquell agost amb punt final, de Joanjo Garcia; El dia de l'escórpora, de Miquel Bonet Pinyol; i Els versos inicials, de Miquel Reverté.
A la secció Microliteratura i art, una fotografia de Xulio Ricardo Trigo.
El programa s’emet els dimecres 1 i 8 de juliol, a les 21.00 i les 22.30 hores, i en diverses repeticions durant les dues setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada