diumenge, 30 de març del 2014

Pere Audí a Tens un racó dalt del món

Pere Audí és el convidat d'aquesta setmana al programa de televisió de Canal 21, Tens un racó dalt del món.
Després de la seva experiència recollint informació per a escriure l'assaig "Cooperativistes, anarquistes i capellans al Priorat (1610-1923)", es va trobar amb un bagatge de petites històries, anècdotes, personatges, etc, que requerien ser explicats mitjançant la ficció, i així va néixer Malanyet.
Malanyet, a més de ser un barri de Falset, molt humil a principis de s. XX, és una novel·la coral que ens explica de forma deliciosa la societat d'aquella època al Priorat, en concret, i per extensió a tot el país. L'autor desdramatitza situacions, ens il·lumina amb humor l'intrincada xarxa política i social de l'època, i ens mostra la vitalitat dels nostres besavis, la set de progrés, la seva lluita que és la base del món que vivim i que no hem de permetre que ens abarateixin.
Durant el programa també recoamnarem El primer heroi, de Martí Gironell; La vida dels mestre Ramon Llull; Cal llàgrima sobre la tomba, de Sílvia Mayans; Personatges, d'Anna Oliveres; Això és meu!, d'Elisenda Roca, i Mi Shi Yu, de Ricardo Alcantara.
El programa es podrà veure els dimecres 2 i 9 d'abril, a les 21.00 h, i en diverses repeticions durant les dues setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada