dilluns, 10 de desembre de 2012

Carlos Martorell i la Batavia Jazz a Tens un racó dalt del món


Aquesta setmana, Tens un racó dalt del món serà un programa molt musical, ja que presentarem el llibre Batavia Jazz, una orquestra irrepetible, escrit per Carlos Martorell, i que explica la història d'aquesta mítica orquestra tortosina que va fer xalar la gent de les Terres de l'Ebre, entre els anys 1931 i 1962.
Uns moments durs per a la nostra història i per als nostres pares i avis, que la música va poder endolcir. L'orquestra fou de les primeres del nostre petit país que s'apuntà a la revolució que representà la incorporació de la bateria.
Recordarem espais i anys que han quedat enrere, i em permetré dedicar el programa al meu pare, i a molts de la seva generació, que sense estudis i havent-se de guanyar-se la vida en un poble petit, fent tota mena de durs treballs, va trobar un racó de temps i il·lusió per a aprendre a tocar un instrument i formar part d'una orquestra de les moltes que brillaven a cadascun dels nostres pobles.
El programa es podrà veure a Canal 21 el 12 de desembre a les 21.00 h., i en properes repeticions durant la setmana. El llibre es presentarà a Tortosa, el 14 de desembre.
Altres llibres recomanats durant el programa són: Un adéu a la tribu, el nou dietari de Toni Mollà; Un rei molt tossut, de Montserrat Balada, per als petits de casa; i una gran novetat ebrenca, el nou poemari de la nostra Zoraida Burgos, Absolc el temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada